flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > Main > HELP!!! with Paging and LFB!!!

Author
Thread Post new topic Reply to topic
narada



Joined: 15 Feb 2008
Posts: 77
Location: Ukraine, Dnepropetrovsk
narada
Please... howto map pages to use VESA LFB (... LFB so far...)

&how use mapped LFB...

_________________
http://www.omegicus.com
Post 16 Jan 2009, 18:14
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
asmcoder



Joined: 02 Jun 2008
Posts: 784
asmcoder
[content deleted]


Last edited by asmcoder on 14 Aug 2009, 14:53; edited 1 time in total
Post 16 Jan 2009, 21:04
View user's profile Send private message Reply with quote
narada



Joined: 15 Feb 2008
Posts: 77
Location: Ukraine, Dnepropetrovsk
narada
sorry... my english(((

how I can use LFB addresses when using paging enabled... I must configure page tables for higher memory?
If i getting LFB address dynamically (by VESA init), so every time (means every PC-platform) page tables will be different.

P.S. Why i am asking? Becouse on this time my page tables used for 2MB of memory. Before pagetables_init VESA_LFB workin correctly, but when I use VESA_LFB after pagetables_init - graph. didnt work...
Post 16 Jan 2009, 22:55
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
narada



Joined: 15 Feb 2008
Posts: 77
Location: Ukraine, Dnepropetrovsk
narada
Thanks, already not needed))
I already do something crazy: I am defined ALL 1 mln. pages for 4GB memory... for now no any problems with video.
Now, I can mark not present/used pages manually...
Post 17 Jan 2009, 00:13
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
baldr



Joined: 19 Mar 2008
Posts: 1651
baldr
narada,

Probably 2/4 MiB pages could make life easier.

Why do you have to page-translate entire 4 GiB range?

Don't forget to mark LFB as UC/USWC using MTRR, otherwise you will get strange results periodically.

_________________
"Don't belong. Never join. Think for yourself. Peace." – Victor Stone.
Post 17 Jan 2009, 19:47
View user's profile Send private message Reply with quote
narada



Joined: 15 Feb 2008
Posts: 77
Location: Ukraine, Dnepropetrovsk
narada
personnaly for BALDR (sorry for non-english): Tak legche - che-to u menya byli problemy s translyaciej adresnogo prostranstwa LFB... no vsyo uzhe Ok))

NEW SubQuestion: How to switch desktop-windows (as in X, for the keys F1=Console1, F2=Video...). may be only Idea???
Post 19 Jan 2009, 14:02
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
narada



Joined: 15 Feb 2008
Posts: 77
Location: Ukraine, Dnepropetrovsk
narada
2baldr: I can't use MTRR, becouse I want to my system work on -486 arch (386/486)... maybe only as a optional...
Post 19 Jan 2009, 16:56
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  


< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar. Also on YouTube, Twitter.

Website powered by rwasa.