flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > Windows > Call 64bit on win32bit..?

Author
Thread Post new topic Reply to topic
sylwek32



Joined: 27 Apr 2006
Posts: 339
sylwek32
Hello,
is it possible to "call/run/use" 64bit on windows 32bit ?
Something like direct access to 64bit ?!?

Why ?:

because ive got only winxp on a 64bit sempron
and can use only 32bit..
Post 06 Jul 2006, 21:24
View user's profile Send private message Reply with quote
Chewy509



Joined: 19 Jun 2003
Posts: 297
Location: Bris-vegas, Australia
Chewy509
Sorry, but no.

To get access to long mode in Windows requires you to have WinXP x64 or Win2K3 x64.
Post 06 Jul 2006, 23:29
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
Garthower



Joined: 21 Apr 2006
Posts: 158
Location: Ukraine
Garthower
There is one more problem. Even in Win64 from a 32-bit code you cannot use 64-bit expansions. All problem consists in different modes of addressing, and the processor works in different modes of interpretation opcodes at executing 32-bit and 64-bit commands.
Post 07 Jul 2006, 07:27
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  


< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar. Also on YouTube, Twitter.

Website powered by rwasa.