flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > OS Construction > Intel motherboard PCI AC97 sounddriver

Author
Thread Post new topic Reply to topic
dvorakvik



Joined: 06 Feb 2004
Posts: 19
Location: Praha - Czech Republic - Europe
dvorakvik
.... the driver for the ac97 works on all intel made chips (eg: ICH0, ICH1, ICH2, ICH3, ICH4 ) and some others

Please can you make this driver available for others.

May be incomplete ...

Viktor
Post 30 Sep 2004, 18:30
View user's profile Send private message Reply with quote
Matrix



Joined: 04 Sep 2004
Posts: 1171
Location: Overflow
Matrix
I'm currently using SB 128
and i'll buy an SB live soon
i prefer to be Creative Smile

MATRIX
Post 30 Sep 2004, 19:40
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
bubach



Joined: 17 Sep 2004
Posts: 340
Location: Trollhättan, Sweden
bubach
isn't the ac97-type card compatible with adlib/soundblaster at all?
becasue it exists lots of old info on how to program for adlib/soundblaster..


Last edited by bubach on 13 Feb 2012, 14:07; edited 1 time in total
Post 01 Oct 2004, 12:20
View user's profile Send private message Reply with quote
ASHLEY4



Joined: 28 Apr 2004
Posts: 376
Location: UK
ASHLEY4
I have up loaded a test AC97 driver here: http://board.flatassembler.net/topic.php?t=2353
With commandline cdplayer to test it with.

\\\\||////
(@@)
ASHLEY4.
Post 03 Oct 2004, 15:56
View user's profile Send private message Reply with quote
Mac2004



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 313
Mac2004
Hi ASHELY4!!

I tested the cd-player and found out that it worked only on 1 pc out of 3. You have hardcoded IDE routines to use port 0x170 and master device?? I have diffenrent setups in every pc I own concerning cd-drives.

Unfortunately I wasn't able to test soundcard routines because I don't have those in question.

regards
Mac2004
Post 05 Oct 2004, 05:28
View user's profile Send private message Reply with quote
Mac2004



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 313
Mac2004
Hi ASHELY4!!

I tested the cd-player and found out that it worked only on 1 pc out of 3. You have hardcoded IDE routines to use port 0x170 and master device?? I have diffenrent setups in every pc I own concerning cd-drives.

Unfortunately I wasn't able to test soundcard routines because I don't have those in question.

regards
Mac2004
Post 05 Oct 2004, 05:29
View user's profile Send private message Reply with quote
ASHLEY4



Joined: 28 Apr 2004
Posts: 376
Location: UK
ASHLEY4
Thank's Mac2004, for info.
I am making some code to find all hdd and cd/dvd on pc, I will be great full if you could test it when i have finished.

\\\\||////
(@@)
ASHLEY4.
Post 05 Oct 2004, 12:27
View user's profile Send private message Reply with quote
Mac2004



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 313
Mac2004
Just let me know when your code is at that stage!. Smile

Regards
Mac2004
Post 05 Oct 2004, 12:53
View user's profile Send private message Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  


< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar.

Powered by rwasa.