flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > OS Construction > real mode interrupts in protected mode

Author
Thread Post new topic Reply to topic
StringCheesian



Joined: 20 Feb 2004
Posts: 20
StringCheesian
In order to set VESA 1.2/2.0 modes, you have to use INT 0x10. But do I have to switch back to real mode for that or not?
Post 25 Feb 2004, 09:07
View user's profile Send private message Reply with quote
decard



Joined: 11 Sep 2003
Posts: 1092
Location: Poland
decard
yes Wink
Post 25 Feb 2004, 11:57
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
f0dder



Joined: 19 Feb 2004
Posts: 3170
Location: Denmark
f0dder
Or you could set up a V86 environment... but for simple stuff, it's probably a much better idea to temporarily disable interrupts (remember to mask out HW interrupts too), make the switch to real mode, etc. v86 does require a bit of code Smile
Post 25 Feb 2004, 16:24
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
Gomer73



Joined: 29 Nov 2003
Posts: 151
Gomer73
You might be able to do it by setting a 16-bit stack segment.
Post 25 Feb 2004, 18:04
View user's profile Send private message Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  


< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar. Also on YouTube, Twitter.

Website powered by rwasa.