flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > MenuetOS > There is no writing...

Author
Thread Post new topic Reply to topic
joachim_neu



Joined: 22 Dec 2003
Posts: 139
joachim_neu
hello,

I've got a problem, there is no writing, if I start the system. At the computer of my mother it works, and the writing, too. I'm having a AMD Athlon 1400+, 256 MD RAM and a GeForce2 MX graphicscard.

JOACHIM NEU
Post 23 Dec 2003, 15:39
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
mike.dld



Joined: 03 Oct 2003
Posts: 235
Location: Belarus, Minsk
mike.dld
i thought that's impossible but i really don't know what to do: there is a big problem with text drawing [in menuet 0.76-pre-2.2]. i'm calling it with code like this:

Code:
    mov  eax,4
    mov  ebx,8*65536+8
    mov  ecx,[sc.grabText]
    mov  edx,caption
    mov  esi,captionlen
    int  0x40    


data is:

Code:
caption:
 db 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-7'
captionlen = $-caption
btmkeys:
 db 'Help    UserMn  View    Edit    Copy    '
 db 'RenMov  MkFold  Delete  ConfMn   Quit'    


and it writes 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-5' as a title of my window

ok, when i'm trying to exchange caption and btmkeys:

Code:
btmkeys:
 db 'Help    UserMn  View    Edit    Copy    '
 db 'RenMov  MkFold  Delete  ConfMn   Quit'
caption:
 db 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-7'
captionlen = $-caption    


i see 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-7' as a title but bottom keys are written as 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-7Edit Copy RenMov MkFold Delete ConfMn Quit'

think it's even not a write function problem, but where it takes 'MENUET FAR : PRE-ALPHA-5' from is a real mystery for me
Post 24 Dec 2003, 09:41
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
mike.dld



Joined: 03 Oct 2003
Posts: 235
Location: Belarus, Minsk
mike.dld
well, guys, problem is figured out [i think so]. something wrong with menuet [yes!!] and when i boot from floppy all is OK: saving to rd, compiling, running - 'MENUET FAR - PRE-ALPHA-7', but when i boot from HD: saving to rd, compiling, running - [f*ck] - it's 'MENUET FAR - PRE-ALPHA-7' and i think that it works, now changing string to smth like this: 'MENUET FAR - PRE-ALPHA-8', saving to rd, compiling, running - 'MENUET FAR - PRE-ALPHA-7'.
notify that there is no such trouble when booting from floppy.
FASM's used are 1.49 and 1.50
MEOS used is 0.76-pre-2.2 "New Year's edition" from Ivan Poddubny

[i'm so forgetful] another thing - when i look into mfar.asm or mfar. using HEED i see what i want to see - 8 if i wrote 8, 7 if i wrote 7
Post 25 Dec 2003, 04:06
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
mike.dld



Joined: 03 Oct 2003
Posts: 235
Location: Belarus, Minsk
mike.dld
wrong again Sad
if i missed smth please tell me - i'm compiling mfar in .75 & .76 [to rd or hd - no importance] and nothing happens - it's a real issue of the day for me
please help
Post 25 Dec 2003, 11:19
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
mike.dld



Joined: 03 Oct 2003
Posts: 235
Location: Belarus, Minsk
mike.dld
ok, let me concretize what i have [it's finally found out]: source file and program's binary are saving well [to rd, hd or smth else] and when i run program for the first time it works good, but running it for the second time [no matter what os version i'm running - .75 or .76] gives me no changes from the first start. This means i may change my program the way i want but after the first run i cannot see the difference. The only thing that helps in this case - pc reboot.
what can i do Question
Post 26 Dec 2003, 21:23
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
Ville



Joined: 17 Jun 2003
Posts: 230
Ville
> when i run program for the first time it works good, but running it for
> the second time [no matter what os version i'm running - .75 or .76]
> gives me no changes from the first start.

also

> you can individualize your mfar by changing
> colors in file mfar.dat [created after first run],

Is the source code available ?

After the first run the program is creating a file to the ramdisk.
Could it be that the rd is getting full ? Delete kernel.zip from the rd, for example.
Post 27 Dec 2003, 05:47
View user's profile Send private message Reply with quote
mike.dld



Joined: 03 Oct 2003
Posts: 235
Location: Belarus, Minsk
mike.dld
the code is very unsightly now but i can send it to you - just give me your e-mail address [simply mail to me].
And, there is 300 kb of free space on the floppy...
Post 27 Dec 2003, 06:49
View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  


< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar. Also on GitHub, YouTube, Twitter.

Website powered by rwasa.