flat assembler
Message board for the users of flat assembler.

Index > Main > flat assembler 1.65.20+

Goto page Previous  1, 2
Author
Thread Post new topic Reply to topic
quiveror



Joined: 20 Jun 2003
Posts: 34
quiveror
I try to use the below instruction but not success

movd xmm3,r9 ( move r9 to the low qword of xmm3 and zero extended to 128 bits)
the opcode should be 49 66 0f 6e d9
maybe the mnemonic isn't "movd" or I probably miss out something

thanks
Post 05 May 2006, 18:27
View user's profile Send private message Reply with quote
Tomasz Grysztar
Assembly Artist


Joined: 16 Jun 2003
Posts: 7532
Location: Kraków, Poland
Tomasz Grysztar
It should be "movd xmm3,r9d". If you want to move the qword, use "movq xmm3,r9".
Post 05 May 2006, 18:30
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
quiveror



Joined: 20 Jun 2003
Posts: 34
quiveror
Tomasz Grysztar wrote:
It should be "movd xmm3,r9d". If you want to move the qword, use "movq xmm3,r9".

fasm-generated opcode for "movq xmm3,r9" is 49 0f 6e d9. This's actually the opcode for "movq mm3,r9". At first I thought that the correct opcode should be 49 66 0f 6e d9 but I was wrong Crying or Very sad . Masm-generated opcode is 66 49 0f 6e d9 (REX must follow the legacy prefix). This is also the same as the disassembled result of Windbg.
Post 06 May 2006, 09:49
View user's profile Send private message Reply with quote
Tomasz Grysztar
Assembly Artist


Joined: 16 Jun 2003
Posts: 7532
Location: Kraków, Poland
Tomasz Grysztar
I had this strange feeling that I've been already fixing this. Anyway, it's fixed in 1.65.25.

I'm planning it to be the last release before the 1.66 milestone. So if you've got some more bug reports, please hurry. Wink
Post 06 May 2006, 11:18
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
revolution
When all else fails, read the source


Joined: 24 Aug 2004
Posts: 16942
Location: In your JS exploiting you and your system
revolution
[bug?]Operand size checking with LEA
Is it correct that lea should check the operand size?

I think it might be a bug.
Code:
a rd 1
b rw 1
lea ax,[bx+b-a] ;<-- Error: operand sizes do not match
    
Post 06 May 2006, 19:07
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
Tomasz Grysztar
Assembly Artist


Joined: 16 Jun 2003
Posts: 7532
Location: Kraków, Poland
Tomasz Grysztar
It should not - will be fixed.
Post 06 May 2006, 19:31
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  
Goto page Previous  1, 2

< Last Thread | Next Thread >
Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Copyright © 1999-2020, Tomasz Grysztar.

Powered by rwasa.