flat assembler
Message board for the users of flat assembler.
 Home   FAQ   Search   Register 
 Profile   Log in to check your private messages   Log in 
flat assembler > OS Construction > ATAPI Read Help

Goto page Previous  1, 2
Author
Thread Post new topic Reply to topic
nkeck72



Joined: 28 May 2015
Posts: 78
Location: 0000:7C00
Is it possible that you could be polling for the wrong interrupt, then? If you aren't getting the IRQ to and your PCI drivers are okay, then this could definitely be a possibility.

_________________
It may look hard, but it won't take long if you take it one byte at a time.

NOS: www.github.com/nkeck720/nos


Code:

org 100h
mov ah09h
mov dxmessage
int 21h
int 20h

message db "Hello FASM world!"0Dh0Ah"$"


Post 09 Dec 2015, 22:24
View user's profile Send private message Visit poster's website Reply with quote
smiddy



Joined: 31 Oct 2004
Posts: 561
Well, possible, sure, but not likely, since I have routines setup for unhandled interrupts and those aren't firing either. The routine uses the boot drive information then sets up the ISR, just like with the floppy, so those routines are working as expected too.

An odd thing is that now the VirtualBox machine now doesn't detect the correct number of drives on the IDE controllers. I will dig into that this weekend likely.
Post 10 Dec 2015, 12:12
View user's profile Send private message Reply with quote
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

Jump to:  
Goto page Previous  1, 2

< Last Thread | Next Thread >

Forum Rules:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2005 phpBB Group.

Main index   Download   Documentation   Examples   Message board
Copyright © 2004-2016, Tomasz Grysztar.